Γιόγκα Εγκυμοσύνης

Η Γιόγκα αποτελεί ίσως την καταλληλότερη μορφή άσκησης γι’ αυτή την περίοδο, όπως επίσης και μετά τον τοκετό. Έχει τις κατάλληλες τεχνικές για να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να σας προετοιμάσουν για τον τοκετό και να ενισχύσουν την σωματική και ψυχολογική επαναφορά μετά τη γέννα.

Η κάθε συνεδρία χρησιμοποιεί ασκήσεις-σωματικές στάσεις και αναπνοές μαζί με χαλάρωση και διαλογισμό για να επιτευχθεί η ένωση σώμα-νους-καρδιά, ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ένωση αυτή επεκτείνεται στη σχέση μεταξύ μητέρας και εμβρύου.

Η Γιόγκα θα σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε στις σωματικές και πνευματικές απαιτήσεις που απαιτεί η μητρότητα. Μέσα από την ανάπτυξη της συνειδητότητας συντονίζεστε με τις αλλαγές που έρχονται και τις αποδέχεστε ως μια θετική ανάπτυξη, ενώ η επαφή σας με το έμβρυο που μεγαλώνει μέσα σας είναι δυνατή και ουσιαστική. Καταφέρνετε έτσι να είστε “ετοιμοπόλεμη” την κατάλληλη στιγμή, ένα χαρακτηριστικό που θα χρειαστείτε και ως γονέας. Η Γιόγκα βοηθά όχι μόνο κατά τη γέννα, αλλά και πριν και μετά από αυτήν.

Γενικά οφέλη

Δουλεύοντας τους μυς που θα χρησιμοποιήσετε στη γέννα, τους προετοιμάζετε να κάνουν τη “δουλειά” τους στη διαδικασία του τοκετού πιο αποτελεσματικά. Για να μην αναφέρουμε τη φανταστική ικανότητα σας να μείνετε ήρεμη και χαλαρή στη γέννα, μετά από τόσους μήνες εξάσκησης! Ακόμα, η Γιόγκα θα βοηθήσει στην ανακούφιση των “δυσκολιών της εγκυμοσύνης” και θα σας προσφέρει:

 • Αύξηση της ενέργειας
 • Καλύτερη σωματική στάση, σταθερότητα
 • Διατήρηση καλής ευλυγισίας & κινητικότητας
 • Μείωση των πόνων και της κούρασης σε θωρακική & οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης
 • Μείωση άγχους & συναισθηματικών εντάσεων
 • Βελτίωση της πέψης
 • Εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης
 • Αποβολή των τοξινών από το σώμα
 • Βελτίωση κυκλοφορίας
 • Ενδυνάμωση και ευλυγισία των γεννητικών μυών
 • Γρήγορη μεταγεννητική ανάρρωση
 • Ανάπτυξη συνειδητότητας
 • Μείωση της πιθανότητας ανάγκης φαρμακευτικής παρέμβασης κατά τη γέννα

Αν έχετε ξανακάνει Γιόγκα πριν την εγκυμοσύνη σας, θα δείτε ότι προσαρμόζετε πιο εύκολα την άσκησή σας στην “αναπτυσσόμενη” κοιλιά σας. Αν όμως δεν είστε εξοικειωμένες με την άσκηση και τα οφέλη της, η εγκυμοσύνη είναι η καλύτερη εποχή για να μπείτε σε μια τάξη Γιόγκα και να απολαύσετε τα πολλαπλά οφέλη της, στην εγκυμοσύνη σας.

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε μία δασκάλα που σας ταιριάζει και που έχει περάσει και η ίδια από τη «θέση» σας, δηλαδή ήταν και αυτή έγκυος, ώστε να σας νοιώθει σα να είστε εσείς.

Γιόγκα και μετά την Εγκυμοσύνη;

Φυσικά!
Μετά τη γέννα σας, η Γιόγκα αποτελεί την ιδανική άσκηση για να ηρεμήσετε το νου και να ρυθμίσετε τις ορμόνες σας, να επαναφέρετε τη σιλουέτα σας, την μυϊκή σας τόνωση και ευλυγισία. Επίσης, βοηθά να συντονιστείτε και πάλι με το σώμα και τις ενέργειές του, καθώς αυτό περνά σε μία δεύτερη φάση αλλαγών. Σημαντικό βέβαια, είναι ότι θα σας δώσει την ενέργεια – σωματική και πνευματική – για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της εξυπηρέτησης του μωρού σας. Ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνετε καισαρική, η Γιόγκα θα έχει βοηθήσει από πριν να αποκτήσετε ένα καλό μυϊκό σύστημα και θα μετριάσει τον πόνο από μία τέτοιου είδους επέμβαση στους κοιλιακούς.

Μπορείτε να κάνετε μόνη σας σε τμήμα ενηλίκων ή σε τμήμα γιόγκα για τη μαμά και το βρέφος 0-12 μηνών!

Ένα είναι σίγουρο.
Η εγκυμοσύνη είναι η πιο μοναδική και φανταστική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας.
Η γιόγκα μας βοηθάει να τη βιώσουμε πιο συνειδητά και παράλληλα να αποκομίσουμε όλα της τα οφέλη.
Απλά απολαύστε την!